>
Ipari gépek tervezés és gyártása - kutatás és fejlesztés

SENCO könnyűszerkezetes falpanel félautomata csavarozó gép

SENCO könnyűszerkezetes falpanel félautomata csavarozó gép

Gombamód szaporodnak a könnyűszerkezetes családi házakat és szupermarketek gyártó cégek az EU-s piacon, mely vitathatatlanul a XXI. század egyik legkörnyezetbarátabb és meg energiatakarékosabb házait gyártják.

Általában kétfajta cég létezik.

Az egyik, aki kisipari módszerekkel szegezi, csavarozza a falpaneleket. Itt sajnos sok a hibalehetőség és a termelékenység is alacsony, mivel nagy munkaerőigénye van.

A másik megoldás, hogy ismert házgyárakat gyártó cégtől vásárolnak csavarozó-szegező automata hidakat. Ezekkel nagyon könnyen, méretpontosan, rendkívül gyorsan lehet készház paneleket gyártani. Hátránya, hogy 350 ezer euró az induló ár egy csavarozó-szegező CNC-s híd esetén. Ezt a költséget csak a nagy gyártók tudják megvásárolni.

A SENCO cég kidolgozott egy PLC vezérlésű félautomata berendezést, mely 1 fő dolgozóval képes komplett falszerkezetek palánkolására, szegezésére, tűzésére és csavarozására. Ez sokkal gyorsabb és méretpontosabb megoldás, mint a kisipari gépekkel történő munkavégzés. A beruházási költsége, mintegy negyede a CNC-s automata hidaknak. Két szegező, két csavarozó és két kapcsozó feltéttel, szerelő asztallal, kompresszorral, tábla rakodó egységgel együtt most kedvezményesen nettó 99 ezer €-s ártól megvásárolható.

Katalógus letöltés itt



Related Articles

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment